Minestrone

Ingredients for 20 persons / Zutaten für 20 Personen

  • 5   cloves of garlic, chopped thin / Knoblauchzehen, fein gehackt
  • 3   onions, chopped thin / Zwiebeln, fein gehackt
  • 1   bunch parsley / Bund Petersilie
  • 400 g   celery sticks / Stangensellerie
  • 800 g   tomatoes, peeled, cored / Tomaten, geschält, entkernt
  • 8   carrots, diced fine / Karotten, fein gewürfelt
  • 12   potatoes, diced fine / Kartoffeln, fein gewürfelt
  • 8   Zucchini, diced fine / Zucchini, fein gewürfelt
  • 400 g   green beans / grüne Bohnen
  • 6   aubergines, diced / Auberginen, gewürfelt
  • 100 ml   olive oil / Olivenöl
  • 8 l   water / Wasser
  • 800 g   peas, fresh or frozen / Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
  • 400 g   savoy cabbage, cut into strips / Wirsing, in Streifen geschnitten
  • 400 g   basmati rice / Basmati Reis
  • 20   sage leaves, finely cut / Salbeiblätter, fein geschnitten
  • 30   Basil leaves, finely cut / Basilikumblätter, fein geschnitten
  • salt / Salz
  • Parmesan

traditional italian, not vegetarian / traditionell italienisch, nicht vegetarisch:

  • 200 g   bacon, diced / Speck, gewürfelt

Making

Put bacon, garlic, onions, parsley, celery, tomatoes, carrots, potatoes, zucchini, beans, olive oil and water in a siutable pot. Salt and bring to a boil. Reduce temperature and simmer for at least 2 hours. Add peas, aubergines and cabbage, cook together for another 15 minutes. Then add the rice and simmer 18 minutes, stirring occasionally, until it is cooked. Stir in the herbs. Serve in a soup tureen and with Parmesan.